Söker du jobb eller vill du anställa personal?

Knega är till för dig som skall anställa personal eller för dig som är arbetssökande! Vi lovar personlighet och ett jädrar anamma, för vårt mål är att du som arbetssökande skall hitta ett arbete och du som söker personal bra kollegor!

Rekrytering

Rekrytering för dig som söker jobb och dig som söker anställd! Rekrytering skall vara enkelt och utan mellanhänder. Låt oss förklara mer kring hur det fungerar!

Är du arbetssökande?

Är du företagare?

Egen anställning

Du vet väl att du inte behöver ha ett eget företag för att fakturera för utfört arbete? Genom att ansluta dig till ett egenanställningsföretag kan du skicka fakturor till både privatpersoner och företag utan att inneha en egen F-skattsedel – dessutom slipper du allt som har med bokföring att göra. Den sköter vi åt dig!

Så här går rekryteringsprocessen till när du anlitar Knega!

Uppstart

Tillsammans sätts en befattningsbeskrivning ihop med alla krav på tjänsten – kompetens och personlighetsmässiga. Den ligger sedan till grund för rekrytering och utifrån den tas annonsmaterial fram. Vi tar gemensamt fram en tidsplan för rekryteringsuppdraget och ser över vilka plattformar som skall användas för annonsuppdraget.

Sök

En sökprocess startas där vi matchar kandidater i vårt interna likväl som externa nätverk, mot befattningsbeskrivningen. 

Om annonsering valts går vi ut med tjänsten på välbesökta sidor och medier mot aktuell målgrupp.

Utefter matchningsresultat intervjuar vi sökande och intressenter via telefon. 

Tester

Vi träffar relevanta kandidater för intervjuer. Önskar företaget köpa till testet för att mäta slutkandidaternas kapacitet med branschledande tester, gällande begåvning och problemlösning så tillkommer en extra kostnad.  

Intervjuer

Nu intervjuas de kandidater som anses vara passande för tjänsten!

Tillsammans gör vi sedan ett urval för att ta fram slutkandidater för tjänsten. Dessa genomgår, om ni väljer det, ett personlighetstest för att vetenskapligt verifiera att de personliga egenskaperna är de som efterfrågas av er i samband med den aktuella tjänsten. 

Slutfas

Utifrån eventuellt utförda tester, olika intervjuer samt CV-säkring med bakgrundskontroll får ni ett kvalificerat beslutsunderlag för att kunna skriva anställningsavtal med rätt kandidat för er verksamhet.

Uppföljning

För att se att rekryteringen gått bra följer vi upp tre månader efter att anställningen startat. Vi tittar då på om slutresultatet blev enigt förväntningarna hos bägge parter, er och kandidaten.

Är du arbetssökande eller vill byta jobb?
– Missa inte att ladda upp en videopresentation när du registrerar din profil på Knega!

Den ökar dina möjligheter att få ett jobb med ca 50 %!